2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils BJC mazpulka dalībnieces Beātes Paulas Marķīzas panākumi "Ko Tu zini par trušiem?"  konkursā

Mums visiem šajos neparastajos laikos, kad vairāk tiekamies Zoom platformā vai WatsApp, šķiet, ka laiks ir apstājies, bet reālajā dzīvē darbi turpinās - nedaudz savādāk, kā bijām ieraduši. Arī Jēkabpils BJC mazpulka darbi rit savu gaitu. Pavisam nesen mazpulcēni komisijai aizstāvēja savus individuālos projektus, kad nākošais izaicinājums ir klāt.

Šādu izaicinājumu pieņēma arī Beāte Paula Marķīza no Jēkabpils BJC mazpulka. Viņa ir meitene no pilsētas, kura ikdienu pavada pilsētā, laukos ir ciemiņš, tāpēc trušus vairāk pazīst no grāmatām un interneta resursiem, bet ne reālajā dzīvē. Izaicinājums - biedrības “Latvijas Šķirnes trušu asociācijas” un biedrības “Latvijas Mazpulki” konkurss "Ko Tu zini par trušiem?" Mērķis: Veicināt mazpulcēnu izpratni par šķirnes trušu audzēšanu un popularizēt truškopības nozari jauniešu vidū Latvijā. 

Konkurss sastāvēja no divām daļām: teorijas un radošā darba. Teorijas daļā bija 24 jautājumi par trušu šķirnēm, kopšanu, barošanu, slimībām, trušu anatomiju u.c. Šī daļa bija ļoti vispusīga un pietiekoši sarežģīta gan skolniekiem, gan arī pieaugušajiem. Radošajā daļā – zīmējums vai kolāža A4 formātā, izmantojot jebkādu tehniku. Paula Beāte Marķīza kolāžai galvenokārt izmantoja aitas vilnu. Viņas radošo darbu “Viss ar un ap trušiem” augstu novērtēja arī vērtētāji.
 
Konkursā piedalījās 45 individuālie dalībnieki, 2 mazpulki un 1 ģimene. Beāte Paula Marķīza no Jēkabpils BJC mazpulka šajā konkursā ieguva godalgoto III. vietu, kas bija liels un patīkams pārsteigums pašai jaunietei. Viņai ir gandarījums par jaunajām zināšanām, ko noteikti izmantos mācībās bioloģijā un augstajiem panākumiem šajā konkursā. 

Sandra Āriņa, Jēkabpils BJC mazpulka vadītāja

Atstājiet komentāru